Network Marketing İle Ek Gelir Riskler ve Kazanma Şansı

Network Marketing İle Ek Gelir Riskler ve Kazanma Şansı

MLM marketing: multi level marketing nedir?

Network marketing konusu, son yıllarda çok yaygınlaşan bir olay. Türkçesi iş ağı pazarlaması olan network marketingde üzerinde durulan birkaç konuya değinmek istiyoruz, evden yenilikçi iş modelleri üzerine sizi aydınlatırken aynı zamanda çeşitli tehlikelere karşı da uyarma sorumluluğumuz var.

Network marketing güvenilir mi?

MLM pazarlama, multi level marketing anlamına gelir ve çok katlı pazarlama sistemidir, yani bir hiyerarşik şemada birbirine bağlı olarak alt gruplar demektir. Network marketingde, MLM marketing kimi zaman riskler içerebiliyor, bunu daha önceki deneyimlerimizde gördük. Qnet gibi MLM sistemlerde şu an birçok arkadaşımız parasını alamadığı gibi, ciddi de zarara girdi.

Günümüzde popüler network marketing sistemleri

Satış odaklı sistemlerde yani sermaye koymadan, ürün satarak belli bir grupta ilerlemeniz sizin için risk doğurmaz, Herbalife ve Amway gibi sistemlerde bunu söylemek mümkün. Ancak sizden 2 bin tl gibi, 3 bin TL gibi bir sermaye koymanızı isterlerse bu risk doğurabilir. Türkiye’de son yıllarda quest net artık iyice popülerliğini kaybederken mega holding daha popüler olmuştu ancak şimdi mega holdings de üye sayısı bakımından geriye gidiyor. En son gelen haberlere göre kairos technology yaygınlaşmaya başladı, bu konuda sermayeli işler olduğu için riskin olduğunu söylememiz lazım.