OFİS NASIL DİZAYN EDİLİR?

OFİS NASIL DİZAYN EDİLİR?

Duvarlar Açık Ve Canlı Renklerde Olmalı

Çalışma alanlarımızın rahat ve huzurlu olması yaptığımız işteki verimi de artırmaktadır. Yapılan araştırmalar da çalışanlar için temiz ve rahat bir ofis onların üretkenliğinde ciddi artış göstermiştir. Bildiğiniz gibi çalışma alanlarımız bir nevi ikinci evlerimizdir. Bu nedenle ikinci ev diyebileceğimiz ofislerimiz de dekorasyon konusu oldukça önemlidir. Son yıllarda gösterişli ofisler yerine daha keyifli ve sade ofis dekorasyonları tercih edilmektedir. İşte rahat bir çalışma alanı için ofis dekorasyonu olmazsa olmazları. Ofisinizde ki en önemli unsurların başında olan duvar rengidir. Koyu renkler ofisinizi hem boğucu gösterecektir hem de çalışanlarınız için belli bir süre sonra yorucu olacaktır. Bu nedenle duvarlarınızda bej, gri, inci rengi gibi açık tonlar tercih etmelisiniz. Özellikle küçük ofislerde açık renk duvar boyaları ofisinizi büyük gösterecektir. Son olarak duvarlar da tek renk kullanmaya özen gösterin. Çalışanlar için birden fazla renk algı karmaşası yaratacaktır. Son zamanların ofis trendleri arasında duvar boyası yerine şık ve ofis karakterinizi yansıtan taş ve duvar kağıtları.

Çalışma Alanında ki En Önemli Unsur: Konfor

Rahat bir çalışma ortamı için en çok dikkat edilmesi gereken faktör konfordur. Oturduğumuz sandalyeler ve mobilyaların rahat olması olmazsa olmazdır. Çalıştığımız masa ve sandalyelerinde tasarımının rahat ve çalışanları yormayacak ölçülerde olmalıdır. Her çalışanın en azından masasına kişisel birkaç eşyasını koyabilmelidir. Çalışanlar çok iç içe olmamalıdır. Çalışanların yüksek performansını etkileyen en önemli husus kesinlikle rahatlıktır. Rahat bir koltuk ve masa olmaz ise verimlilik de bir o kadar düşüş gösterecektir. İş yerlerin de en az dikkat ettiğimiz ama bir o kadar önemli olan husus aydınlatma sistemidir. Çok ışık ya da loş ışık hem çalışanları yoracaktır hem de ofisin canlılığını önleyecektir. Yapılacak güzel bir tavan aydınlatması ve eşyaların konumu sıcak bir ofis ortamı sağlayacaktır. Kullanacağınız lambader ve masa lambaları da ofisinize şıklık katacaktır.

Aksesuarlarla Küçük Dokunuşlar

Temiz ve düzenli bir ofis muhakkak en rahat çalışma alanıdır. Dağınıklık bazen iyidir evet ama ofis ortamı için öyle olmayabilir. Göz yorgunluğuna ve dikkat dağınıklığına sebep olmamak için düzenli bir çalışma alanı çok önemlidir. Bunun için belgeleri toparlayabileceğimiz şık bir dolap bize yardımcı olacaktır. Hem dekorasyon olarak hoş duracaktır hem de dağınıklığı ortadan kaldıracaktır. Mobilyalarınız da canlı renkler ofisinize enerji katacaktır. Koyu renkler yerine canlı renkler kullanmaktan kaçınmalısınız. Ofisinizde kullanacağınız aksesuarlar hem içeriye canlılık katacaktır hem de şık gösterecektir. Mesela çiçekler her iş yerinin vazgeçilmezidir. Yapacağınız bir çiçek köşesi bile ofisinizi canlandıracaktır. Duvar saati, tablolar, vazolar kullanabileceğiniz diğer dekorasyon ürünleridir. Şık bir tablo ortamın havasını birden değiştirecektir. Küçük dokunuşlarla çok güzel görünümler elde edebilirsiniz.