İstanbul’un Bonusu Adalar

İstanbul’un Bonusu Adalar

Hafta Sonlarını Adlarda Geçirmek İsteyenler

İstanbul’da yaşıyorsanız, hafta sonlarını geçirmek için yakın ve eşsiz; İstanbul’da yaşamıyorsanız İstanbul’a gelmek için büyük bir sebebiniz var. İstanbul’un Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Sefaadası, Sivriada, Kaşıkadası, Tavşan Adası, Burgaz Ada, Yassıada olmak üzere 9 adası vardır. Adalara ulaşımın kuşkusuz en keyifli yolu vapura binmektir. Ancak, Kız kulesinin önünden geçmek, denizin ortasında martılara simit atmak adalara gitmek kadar keyif verici olacaktır. Ancak deniz otobüslerini kullanırsanız vapurdan daha kısa sürede adalara ulaşmanızı sağlayacaktır.

Adalara Ulaşmanın Yolları

Kabataş ve Kadıköy iskelelerini kullanarak adalara ulaşabilirsiniz. İstanbul’daki trafik gürültüsü, stresinden uzak bir yerdir adalar. Motorlu araç kullanmak adalarda yasaktır. Bu yüzden biraz geçmişi anayım diyip, faytona binebilir, ya da bisiklet kiralayabilirsiniz. Adaların tarihi ve eşsiz havası içinde stresten uzak küçük bir gezinti yapabilirsiniz. Adalardaki tarihi kiliseleri gezebilirsiniz.

Adalarda Gidebileceğiniz Yerler

Eğer Büyükada’ya gidiyorsanız Aya Yorgi tepesine çıkmanızı tavsiye ederim. Eşsiz manzarası karşısında büyüleneceksiniz. İstanbul’un stresinden, gürültüsünden kurtulmak isteyen İstanbullular için yakın ve eşsiz bir tercih olacaktır adalar. Güzel bir hafta sonu tatili için adalara gidebilir. Oradaki otellerde kalabilirsiniz. İstanbul dışından gelenler içinse eşsiz doğası ve tarihi dokusuyla adalar mükemmel bir seçenek olacaktır.