Ses Yalıtımı Malzemeleri

Ses Yalıtımı Malzemeleri

Ses Yalıtımı Çevre Dostudur

Gürültü sürekli olursa insan sağlığına ve psikolojisine olumsuz etkileri vardır. Bunu engellemek için ve konforlu bir yaşam için mutlaka ses yalıtımı yaptırılmalıdır. Ses yalıtımı ve diğer tüm yalıtım türleri için internet sayfalarındaki firmalardan bilgi alabilirsiniz.

Ses Yalıtımında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Ses yalıtımı yaptırmak hem çevrede gürültü kirliliğini en aza indirger hem de insan sağlığını olumlu etkiler. Avrupa da ses yalıtım sistemi mecburi tutulmuştur. Ülkemizde de bazı alanlarda mecburidir. Örneğin sinema salonları ve gece kulüpleri gibi. Böylelikle çevresindeki yerleşim alanlarını rahatsız etmeyecek ve gürültü etrafa kirlilik yaymayacaktır. Bu sebepten ses yalıtımı sağlıklı bir çevre için önemlidir. Ses yalıtımı malzemeleri, kapalı bir ortamda adın yansıma süresini düzenleyen, gösterdiği dirençle ses enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren ürünlerdir ve kesinlikle gereklidir. Bu ürünlerden bazıları şunlardır,

  • Yapı yalıtımı, duvar, döşeme, çatı uygulamaları. Bunlar da kendi içinde su ürünleri içerir, taş yünü, cam yünü ahşap yünü, yumuşak poliüretan esaslı köpükler, melamin köpüğü, keçeler, delikli metaller, delikli ahşaplar, delikli alçı panolar ve mantar. Döşeme Uygulamaları, darbe ya da anı gürültüleri engellemek için kullanılır. Bu malzemeler, polietilen, kauçuk köpüğü, tekstil atığından mamul malzemeler.
  • Yalıtım camı üniteleri, ses yalıtımında akustik laminasyonlu cam çözümleridir.
  • Teknik (endüstriyel) yalıtım, askılar, yaylar, susturucular, poliüretan, kauçuk köpüğü, taş yünü, polietilen gibi uygulamadır.