Genel Kültür İle İlgili Eğitici Bilgiler

Genel Kültür İle İlgili Eğitici Bilgiler

Dünyadaki en kurak yer neresidir?

Bilinmesi önemli olan eğitici, ilginç, bilindiği takdirde havanıza hava katacak genel kültür bilgileri bu listemizde. Antartika Kıtanın bazı bölgelerinin 2 milyon yılı aşkındır yağış almadığı düşünülüyor. Bir yerin kurak yer sayılabilmesi için yılda 10 inçten daha az yağış alması gerekiyor. Antartika ise yılda sadece 1 inç yağış alıyor.

Dünya üzerinde en çok insan öldüren canlı hangisidir?

Dişi sivrisinek. Şimdiye kadar yaşamış en az 45 milyar insanın canını aldığı düşünülüyor. Sivrisinekler 100'ü aşkın ölümcül hastalık taşıyor. Günümüzde bile her 12 saniyede bir, bir kişinin canını alıyor.

Bukalemunlar neden renk değiştirir?

Bulundukları ortamın rengine kasten büründükleri doğru değil. Aslında bukalemunlar ortamdaki ışığa, ısıya ve yaşadıkları duygu durumuna göre renk değiştiriyorlar ve büründükleri renkler ise tesadüfi olarak oluşuyor.

Çıplak gözle gökyüzüne baktığınızda en fazla kaç galaksi görebilirsiniz?

Doğru cevap 4. Fakat açık bir gökyüzüne baktığınızda rahatlıkla görebileceğiniz galaksi sayısı sadece 2.

İnsan Yapımı Hangi Yapılar Aydan Görülebilir?

İnsan yapımı hiçbir yapım aydan görülemiyor, buna Çin Seddi de dahil.

Telefonu Kim İcat Etti?

Antonio Meucci. İlk telefon modelini 1860 yılında geliştirmiştir. Thomas Edison ise Meucci'nin ölümünden sonra telefonu daha kullanımı pratik bir hale getirmiştir.

İskoç eteği, gayda ve yahni hangi ülkeye ait?

İskoçya'ya değil. İskoç eteği İrlandalılar tarafından icat edilmiştir. Gaydayı Orta Asyalılar bulmuştur. Yahni ise aslında Yunanlardan çıkmıştır ve Yunan Sosisi diye geçmektedir.

Fransız Tostu Frans'ya mı ait?

Cevabı hem evet hem de hayır olan bir bilgi. Ekmeği yumurtaya bulayıp kızartmak bayat ekmeği daha uzun süre muhafaza etmek için herkesçe kullanılan bir pişirme şekli. Fransız Tostu'nun temelini oluşturan ilk fikirlere ise Romalı aşçı Apicius';un kitabında rastlanmıştır. Sonrasında ise tarif geliştirilmiş ve günümüzdeki halini almıştır.

Şampanyayı hangi ülke icat etti?

Fransa değil. Şampanya aslında İngilizlerin icadıdır.

İnsan kaç duyuya sahiptir?

Bildiğimiz 5 duyu organına ek olarak ısıyı hissetmek, dengede hissetmek, vücudumuzdaki acıyı hissetmek ve vücudumuzun farkında olmak gibi 4 tane daha duyuya sahip olduğumuz düşünülüyor.