Kitap Nasıl Satılır

Kitap Nasıl Satılır

Türkiye kitap okuma oranı yüzdesi düşük olan bir ülke olsa dahi her geçen gün bilinçlenen bir toplum ile okuma oranı artmaktadır. Kitap satışlarını arttırmak için bazı politikalar uygulanmaktadır.

Güzel Bir Kitap Kapağı İle Kitap Satılır

İnsanlar ellerine ilk olarak tasarımı göze hitap eden kitapları alır ve içeriği hoşuna giderse bunları satın alırlar. Sıradan kitap kapak seçenekleri daha çok arka raflarda yerlerini alır. Yazarlar kitapları için öncelikle göze hitap eden, dikkat çekici kapak tasarımları seçtikleri zaman daha iyi satışlar yapmaktadırlar. Bazı yayınevleri bazı ünlüler ile kitap tasarımı için anlaşma yapar ve bu kitap için çok büyük bir reklam olur. Kitaplar için yayınlanan fragmanlar ya da birçok yerde yapılan imza günleri o kitabın tanınmasında ve alınmasında öncülük eder.

İyi Bir Strateji İle Kitap Satılır

Kitap okuma ve satışı düşük olan ülkemizde kitap satışı için iyi bir strateji uygulayan yayınevleri son zamanlarda wattpad adı verilen yazarlık uygulamasında yazılan yazıları kitap olarak basmaktadırlar. Bu kitaplar araştırmalara göre 12 - 17 yaş grubuna hitap eden ve daha çok lise düzeyinde gençlerin aşk hikayelerini anlatan türdür. Bir çok yönden insanların şiddet içeren bu kitapları kabul görmese dahi kitapçılarda ilk raflarını yer alıyor ve diğer tüm kitaplardan daha çok satışa sahiptir. Kitap kafeler her geçen gün artmaktadır. İnsanlar için kitap dolu ve ferah bir ortam yaratıyor. İnsanların kahve ve çaylarını içip, kitap okuyup ve satın alabilecekleri bir konsept yaratarak insanların ilgisini çekmektedirler. Kitap fiyatının üzerine belli bir indirim yaparak kitap satışı artar. İnternet üzerinden bu fiyat indirimleri daha çok takip edilmekte. Bir takım internet sitesinde kitap satanlar oraya koyarak insanların daha fazla ilgisini çekerler ve oradan kitap alışverişi yaparlar. Kitap tasarımı, kitap kapağının rengi ne kadar önemliyse kitabın ismi bir o kadar önemlidir. İnsanlar ismini beğendiği, merak uyandıran kitaplara daha çok ilgi duyarlar. Bu yüzden kitabın içeriği kadar yazar kitap ismine bir o kadar dikkat etmektedir.