İrlanda Vize türleri

İrlanda’da eğitim almak ya da çalışmak isteyen Türk vatandaşlarının bu taleplerini yerine getirmeden önce vize alması gerekmektedir. Bu başvurularınız için ise Ankara, İstanbul, İzmir ya da Gaziantep’te bulunan Vize Başvuru Merkezleri ‘ ne giderek vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Vizeler, eğitim, İrlanda’da çalışma gibi konulardaki tüm sorularınızı https://www.egitimal.com/irlanda/irlanda-da-yasam-masraflari-nasildir sayfalarıyla aydınlatabilirsiniz. Vize başvurusu sırasında parmak iziniz alınacağını ve dijital fotoğrafınızın çekileceğiniz belirtelim. Bu yüzden başvuruya bizzat kendiniz gitmelisiniz. Vize işlemlerinde; kısa dönem 10 iş günü, uzun dönem vizeler ise 20 iş günü içerisinde neticelenmektedir. İrlanda vizesiyle ne yazık ki diğer Avrupa ülkelerini görme ve gezme şansınız yoktur. Örneğin İrlanda’dan Schnegen’e gidecekseniz bile ayrıca Schengen vizesi almanız gereklidir. İngiltere için dahi Birleşik Krallıklar vizesine gerekmektedir. Vize işlemi tamamlandıktan ve İrlanda’ya geçerek eğitim almaya başladıktan sonra İrlanda’da çalışma şansınız olabilir.

İrlanda’da Çalışma İzni İçin Ne Kadar Kalmak Gerekir?

İrlanda’ya eğitim amacıyla gidiyorsanız aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir. Eğitim alacak kişiler eğitim vizesine başvurmalıdır. Bu vize türünde İrlanda’ya tek seferlik giriş için 200, çok giriş için 320tl ödenir. Bunun yanında vizeniz tüm eğitim sürecinde geçerlidir. Fakat bu süreci İrlanda’dan uzatma imkanınız yoktur. İrlanda’da 25 haftadan fazla kalırsanız devlet size haftada 20 saat part time olarak çalışma izni verecektir. Vize alırken yanınızda götürmeniz gereken belgeler ise şöyle sıralanabilir; başvuru formu, pasaport ve fotokopisi, (eski pasaportunuz -fotokopisi eski vize fotokopisi) İrlanda okullarından kabul belgesi, ( İrlanda’daki okullardan gelen MEI Letter) kurumuna ödeme yaptığınız makbuz, niyet mektubu (gidiş amacınız ve ne kadar kalacaksınız vs.) 2 adet biometrik fotoğraf, gidiş - dönüş uçak bileti rezervasyonu, 30.000 Euro’luk Schengen sigortası, konaklama rezervasyonu, Vukuatlı nüfus kayıt örneği, sicil kaydı gibi daha birçok belgeyi de yanınızda götürmeniz gerekmektedir.